Şablon:Uzayfoto

Wikipediýa, erkin ensiklopediýa

Bu şablon, enlem ve boylamı bilinen bir yer hakkındaki maddenin sonunda, Dış Bağlantılar başlığının altına konmalıdır. Google, Microsoft ve Yahoo'nun sunduğu, bu yerin uydu fotograflarına ait baglantılar bir defada belirecektir. Bu üç şirketin sunduğu resimler birbirlerinden farklı olduğundan hepsini birden vermek uygun olacaktır.

Örnek[çeşmäni düzet]

Bodrum, Muğla maddesi için örnek kullanım:

==Dış Bağlantılar==
{{uzayfoto | enlem=37.0401 | boylam=27.4301}}
* http://www.onbodrum.com Bodrum Tanıtım Sitesi

Bodrum, Muğla maddesi için sonuç:

Dış Bağlantılar[çeşmäni düzet]

Enlem ve boylam nasıl bulunur?[çeşmäni düzet]

Bir yerin enlem ve boylamını bulmanın en kolay yolu Yahoo'nun harita sitesinde (http://maps.yahoo.com/beta/), "Find on Map" aramasında "<aradığınız şehir adı> Turkey" girmektir. İngilizce'de olmayan Türkçe harfler için en yakın İngilizce harfi kullanmak gerekiyor. Örneğin, "İstanbul Turkey" değil, "Istanbul Turkey" yazmak gerekiyor. Eğer uzay gorüntüsü değil de sokak haritası çıkarsa, haritanın sol üst köşesindeki "Satellite" kutusuna basın. Web sayfasının adresi enlem ve boylamı içerecektir. İstanbul örneği için adres:

http://maps.yahoo.com/beta/#maxp=search&mvt=s&trf=0&lon=28.999958&lat=41.100181&mag=6

bu adreste "lon="dan sonraki rakkamlar doğu boylam (28.999958), "lat="dan sonrakiler ise (41.100181) kuzey enlemdir (eksi rakkamlar batı ve güney için kullanılıyor). Bu enlem ve boylamları Uzayfoto şablonunda kullanabilirsiniz.