Hakyky Isa buthanasy: Wersiýalaryň arasyndaky tapawut

Wikipediýa, erkin ensiklopediýa
Content deleted Content added
uj Bot değişikliği Değiştiriliyor: lmo:Vera gesa da Gesüü Crist
Setir 175: Setir 175:
[[li:Ware Zjezus Kèrk]]
[[li:Ware Zjezus Kèrk]]
[[lij:Vëa Gexa de Gesû]]
[[lij:Vëa Gexa de Gesû]]
[[lmo:Vera gesa da Gesüü Criist]]
[[lmo:Vera gesa da Gesüü Crist]]
[[ln:Véritable Jésus Église]]
[[ln:Véritable Jésus Église]]
[[lo:ນິກາຍ ໂບດທູຈຶຊັດ]]
[[lo:ນິກາຍ ໂບດທູຈຶຊັດ]]

12:50, 4 aprel 2009 senesindäki wersiýa

Faýl:T J C.jpg
Çyn Isa Serkowy

"Çyn Isa Serkowy" (Hytaýça: 真耶穌教會) garaşsyz serkowdyr. Ol 1917de Pekin, Hytaý da guruldy. Şu wagt munyn 45 döwletde çenek bilen 1.5 million agzasy bar. Bu serkow Hristiyanlygyn 20-nji asyrda yüze çykan Protestanlyk bölümüne degişli. Bu serkow Taze Yyl Bayramyny gutlamayar.

Serkowyn 10 sany ynanjy:

Mukaddes Ruh

«Dilin konuşması ile Mukaddes Ruh ulaşmak, Cennet Krallığı'nın mirasını garanti eder.»

Baptizm

«Su Baptizm günahların bağışlanması ve yenilenme ayinidir. Vaftiz doğadaki suyun içinde yerine getirilir. Örneğin nehir, deniz ya da pınar. Zaten daha önceden vaftizlenmiş vaftizci, vaftiz işini İsa adına gerçekleştirir. Vaftiz edilen kişi başı eğik, yüzü aşağıya bakar şekilde tüm vücudu suya girer.»

Ayak Yuwmak

«Ayak Yuwmak ayini kişinin İsa ile bir olmasını sağlar. Aynı zamanda kişinin alçak gönüllülüğü, kutsallığı, sevgiyi, bağışlamayı ve hizmet etmeyi hatırlaması sağlanır. Su vaftizi almış her kişinin ayaklarını da Isa adına yıkaması gerekir. Karşılıklı olarak ayak yıkama uygun olan zamanlarda yapılabilir.»

Mukaddes Birleşmek

«Mukaddes Birleşmek, İsa Mesih'in ölümünü anmak için yapılan kutsal bir işlemdir. Peygamberimizin et ve kanını paylaşmamızı sağlar ve kıyamet günü sonsuz hayat kazanmak ve diriltilmek için O'nunla inanç birliğimizi pekiştirir. Bu kutsal işlem mümkün olduğunca sık yapılmalıdır. Sadece hamursuz ekmek ve üzüm suyu kullanılır.»

Ruh güni

«Sishenbe, (Altynjy guni) hepdanin yedinji guni, Mukaddes guni, Allanyn yalkan we eshretlan guni. Bu gün Tanrı'nın yaratıcılığı anılarak ve bekleyen ebedi huzurun umudu içerisinde geçirilmelidir.»

Isa Pygamber

«Isa Pygamber, Tanrı kelamını insanlara ulaştıran oğul ete dönüştü, günahkarları kurtarmak için çarmağa gerildi, üçüncü gün yeniden canlandırıldı ve cennete yükseldi. O insanlığın tek kurtarıcısı, cennet ve dünyanın yaratıcısı ve tek gerçek Tanrı'dır.»

Mukaddes Injil

«Mukaddes Injil, tanrı tarafından yaratılan, eski ve yeni bölümleriyle, tek kutsal gerçek ve Hristiyan yaşamı için standarttır.»

Halas Bolmak

«Halas Bolmak, tanrının inanca verdiği bir lütüftur. İnananlar, kutsanmışlığın sürmesi, tanrıyı şereflendirmek ve insanları sevmek için, Ruhülkudüs'e güvenmelidir.»

Serkow

«Serkowy, ikinci yağmurlar zamanında, Ruhülkudüs (Kutsal Ruh) iken İsa Mesihimiz tarafından inşaa edildi. Serkowy, Papa zamanının gerçek kilisesinden restore edilmiştir.»

Sonky hukuk/hak

«Mesih'in ikinci gelişi "Son Gün" olacak, O cennetten dünyayı yargılamaya gelecek: erdem sahipleri sonsuz bir yaşam alacakken, ruhunda kötülük besleyenler sonsuza kadar lanetlenecekler.» ak:Ỳesu Asafo Ankasaankasa